luni, 13 aprilie 2009

Dar Fericire de unde?

Nu ai nevoie de multe cuvinte ca sa spui uneori ca esti fericit.Si egoist.De ce?Pentru ca imparti implinirea ta doar prin cuvinte si ceea ce traiesti ascunzi,pastrezi doar pentru tine.Dar ai tot dreptul..da!..il ai.
Fiecare este fericit in felul lui..cu siguranta depinde foarte mult de noi..de scopurile si idealurile noastre,de caracter,de asteptari...astfel ca Fericirea pentru fiecare vine intr-un timp si dimensiune diferita.Si pleaca..atunci cand ii dai drumul.Sau cand ai nevoie de alta.
Cand esti fericit?
Uneori cand reusesti sa aduci un zambet pe chipul celui pe care il iubesti..
Sau cand te trezesti dimineata,dar nu simti oboseala curgandu-ti prin vene pentru ca ziua va avea un scop pentru tine..si tocmai a inceput.
Sau cand iti cumperi o carte din banii tai...
Sau cand iti gadila simturile mirosul vechi al cartilor de la biblioteca..
Sau aroma cafelei bauta la o ora oarecare si fara vreun motiv anume..
Sau aburul ceaiului care e acelasi ca si in copilarie.
Sau amintirile ce nu pot fi sterse nici de cea mai groaznica durere,de cel mai crud timp si de altfel,nu pot fi cumparate de toti banii din lume.
Dar si cele neplacute...devin motiv de fericire..paradoxal...pentru ca ai reusit sa treci peste ele,deci esti puternic!Si trebuie sa te apreciezi pentru asta.
Esti fericit mereu cand apare soarele...lumina e viata,iar caldura este esenta noastra.
Dar si chiar ploaia iti aduce implinirea...sa alergi prin ploaie,sa sari in baltoace,sa te uzi cu totul si sa te pierzi in nebunia unui sarut sub picaturile marunte si dese.
Sau cand scrii poezii!..ori le inveti pe cele care te reprezinta sau marcheaza in mod placut.
Sau canti...pentru altii si impreuna cu ei!
Sau desenezi o inima stramba si pui numele lui/ei in ea...e atat de copilaresc incat dupa aceea rupi sau arzi foaia,dar ai facut-o si asta conteaza.
Sau citesti o carte si te identifici cu vreun erou,ori din contra..critici totul, stilul prost ce te amuza pana la dezgust.Si pentru simtul tau rafinat..din nou..fii mandru!
Sau bei o bere,fumezi o tigara si spui linistit.."azi nu ma intereseaza nimic din tot ce e rau.nu vreau sa ma intereseze."
Sau cumperi un cadou pentru mama ta si te simti minunat cand zambeste,lacrimeaza si o vezi cum se bucura...ea e femeia ce ti-a dat viata!Fii fericit ca o ai.
Sau cand ii ceri inca ajutorul tatalui tau,desi poate nu mai ai nevoie,dar stii ca il faci mandru cand ii spui.."sunt copilul tau,voi avea mereu nevoie de tine"
Sau cand iti revezi prietenii si stii ca de acum totul va fi bine.
Esti fericit cand ceri iertare,insa spre a fi iertat,nu pentru a strange si mai mult cercul de superficialitate ce ne sufoca.
Si cand ierti..fa-o mai des,dar nu uita niciodata.Astfel nu vei mai fii ranit.
Esti fericit cand primesti un sms dragut..
Sau cand te suna vreun prieten si barfiti pana la epuizarea bateriei/creditului...si cand inchizi iti e mai dor de el.
Sau euforia dupa concertul trupei preferate.
Sau dupa o vacanta la mare...
Esti fericit cand vine vara!
Si iti poti indeplini planurile pe care ti le-ai facut un an intreg...
Cand spui "te iubesc"...si chiar o simti.
Dar mai ales..cand esti iubit.
Cand te tine mereu el/ea de mana si iti sopteste inapoi un "te iubesc" ce te tulbura.
Eu sunt fericita.
Sunt lucruri marunte.
E viata mea.







4 comentarii:

Misha spunea...

ce frumos ai scris.
fericirea, un zambet, rasul vin toate din milioane de lucruri simple si frumoase, de care nici nu ne dam seama uneori. Important este, daca am putea, sa ne bucuram cat se poate de toate aceste mici lucruri care intr.o zi ni se vor parea enorme.

P.S: Paste fericit!

Honey spunea...

stii esenta vine lucrurile cele mai marunte kre pot parea nesemnificative. iar ce ai scris tu este foaarte dragut.

Anonim spunea...

...fericit cel ce vede frumusetea lumii in acele detalii ce nu pot fi cumparate...cele mai frumoase lucruri nu costa nimic, dar suntem prea orbiti de meschinaria vietii pentru a le mai putea vedea...vezi tu, in mod paradoxal acel nu uita din "iarta dar nu uita" ne impiedica sa ne bucuram de multe...sigur, ne ajuta sa mergem inainte, dar din pacate ne face precauti, intelepti, anticipativi, adica batrani...cati pierdem puterea de a ne arunca in iubire dupa ce am suferit o data? multi..."as vrea, dar mi-e frica sa nu sufar din nou..." pierzand din vedere esentialul : rasaritul de soare e frumos doar pentru ca soarele apune. ( scuze pentru comentariul prea lung...unii suntem prea lasi si nu avem curajul de a ne spune parerile personale si de aceea comentam pe marginea parerilor altora, asa cum mii de critici comenteaza un artist, dar pe el nu il doare nici in cur :)

Andreea's spunea...

postul asta este incredibil :x