marți, 19 noiembrie 2013

De ce nu te legi, domnule?

Am avut norocul de a avea o familie minunata, din partea mamei mele. Genul acela de neamuri ca de poveste, cu multi unchi si matuse mereu la datorie, verisori frumosi si verisoare printese. Iar printesele, in afara de cele mici, si-au facut acea importanta datorie de femeie - s-au maritat. Sa te tii, fata, ca de aici incepe cosmarul tau.

Pai cine are timp sa iti inteleaga tie toate proiectele, lecturile, aspiratiile si nevoia de aventura? Noi avem o singura intrebare: ai un iubit stabil? Daca da, cand te muti cu el? Daca nu, hai ca stim noi un baiat bun...

Lasand nota ironica deoparte, e frumos sa ai pe cineva caruia sa ii pese de tine. Si care sa te mai mustruluiasca, din cand in cand. Dar este si enervant. Pentru ca te oboseste. Nu este o regula absolut obligatorie ca o zana de 21 de ani sa isi doreasca sa se lege... de unul.

O lectie misto am invatat-o de la prietenii mei, oriunde te duci sa tii in minte deschisa oportunitatea de a cunoaste pe cineva nou si misto. Prieteniile, relatiile, uneori si casniciile, sunt ciclice. Unii vin, altii pleaca. Tu te schimbi. La 15 ani eram fericita cu prietenii mei skateri si cu iubitul meu artist. Tin si acum legatura cu mare parte din acestia, insa din acele cateva ore ramase libere intr-o saptamana din prezentul ce il traiesc, nu stiu cate as mai fi dispusa sa le petrec cu ei.

Ce-mi place mie la viata este imprevizibilitatea ei! Si cand iti doresti o poveste ca un carusel, o vei primi! Cu bune si rele. Adeseori raul te face sa te simti mai viu decat orice. Sa iti tii intotdeauna un numar minim de persoane in viata, cu exceptia parintilor care sunt cei mai de pret. Sa iti tii un confident, un glumet, un visator, un generos, un amant, un experimentat, un salvator, un stie de toate. Minim doi din toti acestia, iar cel care sa te iubeasca este obligatoriu.

Permite-ti sa fii egoist. Recunoaste-o! Nu te lega de oameni daca nu esti pregatit. Lasa-i sa se lege de altii care ii cauta, dar sa isi pastreze loc in viata lor pentru tine. Si va veni momentul cand o vei face si tu. Pana atunci scrie povestile pe care vei vrea sa le rememorezi langa acela ce va veni. Sau langa putinii prieteni ce iti vor mai ramane.

Nu te lega cu lanturi, domnule, cat esti tanar! :)


2 comentarii:

kNv spunea...

Superb scris ! :)

sunt o zana spunea...

Oh, multumesc mult! :)